Portugal 2019

Portugal 2019

Fly en drive reis.

Vanaf vliegveld Eindhoven 1 mei 2019 vertrokken voor een 10 daagse rondreis. Via Lissabon zijn we na 3 dagen doorgereisd naar Alezur in de Algarve nabij het natuurgebied Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Vervolgens zijn we voor de laatste 3 dagen doorgereisd naar Albufeira. 

Lissabon: cultuur en strand in de hoofdstad van Portugal

Portugal heeft prachtige zandstranden en kustlijnen met uitgesleten kliffen. Deze rondreis waarin zon, zee en strand centraal staan, start in de hoofdstad Lissabon. Hier zijn niet alleen culturele hoogtepunten, maar ook prachtige stranden in de nabije omgeving. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en bestaat uit verschillende wijken die ieder een eigen karakter hebben. De wijk Baixa in het centrum van Lissabon staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en was absoluut een bezoek waard

Alentejo: Alcàcer do Sal, Vila Nova de Milfontes en Aljezur 

Onderweg naar de tweede accommodatie kwamen we langs Alcàcer do Sal, een havenplaats op de heuvelachtige oever van de Sado rivier. Hier begint het groene stukje land van Alentejo. Alcàcer do Sal is een van oudsher belangrijke doorvoerplaats waar zout vervaardigd werd. Vele archeologische resten zijn hier bewaard gebleven en was dan ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Vervolgens verbleven we in het Vicentino Hotel in Aljezur. Dit stadje ligt ca 10 km van het natuurgebied Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

Algarve: prachtige stranden, levendige kustplaatsen en de mooiste zonsondergangen

In de stad Sagres is de mooiste zonsondergang van Portugal te zien. De afgelegen ligging van het plaatsje geeft toegang tot verfijnde stranden met indrukwekkende kliffen. Het mooiste natuurverschijnsel in de Algarve “de Ponta da Piedade landtong” is in de kustplaats Lagos. Deze serie van uitgesleten kliffen, grotten, bogen en zeegrotten is absoluut een hoogtepunt van deze reis. In Lagos is ook het Meia Preia Strand: het langste zandstrand van de westelijke kant van Algarve (4km). 

Het bekendste strand van Algarve is 2,5km van het centrum Portimão: Praia da Rocha. Vanaf het gelijknamige fort is daar een prachtig uitzicht over de stad, rivier en de zee. 

De laatste dagen van deze rondreis overnachten we in Albufeira, een levendige kustplaats met witte huisjes. De kronkelstraatjes verraden dat deze plaats is gesticht door de Arabieren. Albufeira staat wereldwijd bekend om zijn vele zandstranden. Zowel in de stad als erbuiten zijn er witte stranden, waarvan Praia da Oura en Praia dos Olhos de Agua bekend staan om hun verse waterbronnen op het strand. De rondreis eindigde in Faro, de hoofdstad van de Algarve. De stad wordt omringd door stranden en het natuurreservaat Rio Formosa. Alle bezienswaardigheden in de stad zijn op loopafstand en vanaf de haven vaart de veerboot naar de ilhastranden. Vanaf Faro zijn we weer terug gevlogen naar Eindhoven.